Päivystysnumero: 0400 494 431

Mittarien luenta

Pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan meille vesimittarinlukemansa kerran vuodessa. Asiakas saa meiltä postitse vesimittarilukeman ilmoituskortin, missä kerrotaan mihin mennessä lukema on ilmoitettava ja millä eri tavoin sen voi ilmoittaa. Samassa yhteydessä pyydämme ilmoittamaan kiinteistössä vakituisesti asuvien henkilöiden lukumäärän, jos kyseessä on asuinkiinteistö. Tieto tarvitaan tilastoja varten eikä se vaikuta vesilaskuun.

Yleisimmin viisi ensimmäistä numeroa etunollineen ilmoittaa täydet kuutiot, mutta käytössämme on useita eri tyyppisiä mittareita, joten niissä on eroja. Mittarinlukukorttiin olisi hyvä merkitä lukema täsmälleen, kuten se on vesimittarissa eli esim. 00126. Poikkeuksena tästä on Kulutus-Web. Myös lukupäivä on merkitsevä. Jos sitä ei ole ilmoitettu, joudumme arvaamaan sen.

 

Lukeman ilmoittaminen Kulutus-Webin kautta

 

Vesimittarin lukeman voi ilmoittaa Kulutus-Webissä. Palvelun kautta saat myös tietoa kiinteistösi vedenkulutushistoriasta ja näet vuositasolla olevan ennusteen tulevasta vesilaskusi määrästä euroina.

Palvelun kautta kuluttaja voi myös lähettää palautetta tai lisätietoja vesilaitokselle.

Mikäli lukema on ilmoitettu Kulutus-Webin kautta, mittarinluentailmoitusta ei tarvitse palauttaa.

Lukema tulisi tallentaa täysin kuutioin eli samassa muodossa kuin edellinen lukema näkyy mittarinlukukortissanne.

Mittarinlukemaa tallentaessanne voitte saada virheilmoituksen vuosikulutusarviosta poikkeavasta kulutuksesta. Jos poikkeama on huomattavan suuri, suosittelemme ottamaan yhteyttä toimistoomme tai antamaan palautteessa tarvittavaa lisätietoa poikkeaman syystä.

Palveluun pääsemiseksi tarvitset kulutuspaikka-numeron sekä mittarinnumeron, jotka löytyvät laskun oikeasta yläkulmasta sekä mittarinluentakortista.