Päivystysnumero: 0400 494 431

Uutiset

 • Vesimittareiden ja -putkien jäätymisvaara pakkasella

  Kiinteistönomistajan on mahdollisten pakkasten varalta syytä huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaaminen tarkastamalla vesimittaritilan lämmitys ja se, että ovet ja ilmanvaihtoventtiilit ovat suljetut.

  Jäätyminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia putkien haljetessa ja veden päästessä sitä kautta talon rakenteisiin. Ongelmat alkavat usein vasta silloin, kun jää alkaa sulaa ja vesi vuotaa ulos rikkoutuneista kohdista. Paras keino torjua tämä vaara on eristää vesiputket hyvin ja sijoittaa ne oikein.

  Jos epäilee putken tai vesimittarin olevan jäässä tai havaitsee sen rikkoutuneen, on syytä heti ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Kiinteistön sisäputket sulattaa putkiurakoitsija. Jäätyneestä vesimittarista on otettava yhteyttä Orimattilan Vesilaitokseen.
   

  Lue lisää
 • Kinkunpaistorasva

  Joulun ja kinkun- tai kalkkunanpaiston lähestyessä: Mitä tehdä paistorasvalle?
  1. Jäähdytä paistorasva.
  2. Kuori kiinteä rasva ja laita se bio- tai sekajätteeseen.
  3. Tee liemestä kastike. Tai jäähdytä paistorasva esim. tyhjässä maitotölkissä, sulje tölkki tiiviisti, ja laita sekajätteeseen.

  Näin vältyt rasvan aiheuttamalta ikävältä viemäritukokselta joulun aikaan.
  Kinkkurasvan tai muidenkaan rasvojen paikka ei ole viemärissä. Rasva hyytyy jäähtyessään ja aiheuttaa helposti tukoksia kiinteistöjen omissa putkissa.
  Jätevedenpuhdistamolla rasva tukehduttaa jätevedenpuhdistukseen osallistuvia mikrobeja ja huonontaa puhdistetun jäteveden laatua.

  Ohessa Vesilaitosyhdistyksen, HSY:n ja Marttaliiton tekemä video rasvan lajittelusta:

  www.youtube.com/watch

  Lue lisää
 • Opintiellä on vesikatkos perjantaina 9.10.15

  Opintiellä on Urheilutalon ja Koulutien välisellä alueella katkos vedenjakelussa perjantaina 9.10.2015 klo 6.00-12.00 vuotavan tonttisulkuventtiilin vaihtotyön johdosta. Kyseessä oleviin kiinteistöihin jaetaan tiedote asiasta.

  Kehotamme varaamaan vettä kotitaloustarpeisiin (ruoanlaitto, wc, jne.). Katkon aikana hanojen avaaminen ja wc:n vetäminen ei ole suotavaa, koska tällöin putkistoon pääsee ilmaa.

  Vesijohtotyön vuoksi voi vedessä esiintyä laatu- ja makuhaittoja, jotka kuitenkin poistuvat vettä juoksuttamalla. Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä osoitteesta Tokkolantie 3. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

  Lisätietoja saa tarvittaessa numerosta 0400 714 694.

  Lue lisää
 • Kesävesipostit on suljettu

  Hasintien kesävesiposti Karkkulantiellä ja torin kesävesiposti on suljettu tällä viikolla. Tokkolantie 3:n vesiposti on edelleen käytettävissä.

  Lue lisää
 • Kuokkatien ja Pakaantien alueen vesikatkos on päättynyt

  Katkoksen jälkeen vedessä voi esiintyä laatu- ja makuhäiriöitä, jotka kuitenkin poistuvat kylmää vettä juoksuttamalla. Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä osoitteesta Tokkolantie 3.

  Lisätietoja vesilaitoksen päivystäjältä numerosta 0400 494 431.

  Pahoittelemme yllättävän katkoksen aiheuttamaa haittaa.
   

  Lue lisää
 • Arolan alueen vesikatkos päättynyt

  9.7.15 Vesikatkos on päättynyt ja laatuhäiriöistä on tiedotettu tarkemmin suoraan asiakkaille, joihin se vaikuttaa.

  ----------

  Arolan alueella on äkillinen vesikatkos. Korjaustöiden arvioidaan kestävän klo 14-15:sta. Pahoittelemme katkoksen aiheuttamaa harmia.

  Putkivuodon aiheuttama piikki vedenkulutuksessa sekoitti veden keskustan alueella niin, että vedessä voi esiintyä laatuhäiriöitä. Ne poistuvat vettä juoksuttamalla.

  Lue lisää
 • Helsingintien liikennevalot Kankaanmäellä on poistettu

  1.7.2015: Helsingintiellä Terveystien ja Ahjokujan välisellä alueella viemäriverkoston kunnossapitotyöt on saatu valmiiksi ja molemmat ajokaistat ovat jälleen käytettävissä.

  ...

  Asfaltointi oli tarkoitus toteuttaa maanantaina 29.6.2015, mutta asfaltointiurakoitsijan viivästyksestä johtuen se siirtyikin keskiviikkoon 1.7.2015.

  Asfaltoinnin jälkeen liikennejärjestelyt palautetaan normaaleiksi. Siihen asti työmaa-alue pidetään aidattuna ja ajokaista länteen päin on suljettu liikenteeltä. Liikennettä ohjaa liikennevalot. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa!

   

  Lue lisää
 • Vesilaitoksen toimisto suljettu 13.-31.7.2015

  Vesilaitoksen toimisto on kesällä suljettu ajalla 13.-31.7.2015.

  Lue lisää
 • Jätevedenpuhdistamo suljettu pe 5.6.2015

  Perjantaina 5.6.2015 Jätevedenpuhdistamo on suljettu liikenteeltä pihan asfaltoinnin vuoksi. Tällöin sieltä ei voi noutaa vettä eikä viedä umpikaivo- tai sakokaivolietettä.

  Lue lisää
 • Vesikatkos

   

  Vedenjakelu toimii taas normaalisti. Keskeytyksen jälkeen vedessä voi esiintyä laatu- ja makuhäiriötä, jotka kuitenkin poistuvat vettä juoksuttamalla. Ongelmatilanteissa pyydämme ottamaan yhteyttä päivystysnumeroomme 0400 494 431

  Vedenjakelu on keskeytetty Vehkaojan alueella ja Käkelänraitin alkupäässä. Ongelma saadaan korjattua klo 12:00 mennessä. Ilmoitamme tässä viestiketjussa kun vesihuolto toimii taas normaalisti. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä!

   

  Lue lisää
 • Toimisto suljettuna 15.5.2015

  Vesilaitoksen toimisto on suljettuna perjantaina 15.5.2015.

  Lue lisää
 • Kesävesipostit on avattu

  Torin vesiposti ja Hasintien vesiposti Karkkulassa on avattu.

  Lue lisää
 • Käkeläntien ja -raitin jätevesiviemäri- ja vesijohtosaneeraus

  Orimattilan Vesi Oy aloittaa Käkeläntiellä, Suksitien ja Käkelänraitin välillä, ja Käkelänraitin loppupäässä jätevesiviemärin ja vesijohdon saneerauksen maanantaina 4.5.2015. Tätä koskeviin kiinteistöihin on jaettu asiasta tiedote. Suunnitelluista vesikatkoista työn aikana ilmoitetaan tiedotteilla. Saneeraustyön arvioitu kesto on noin kahdeksan viikkoa.

  Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa. Lisätietoja saa tarvittaessa Jami Junkkarilta numerosta 0400 714 694.

  Lue lisää
 • Äyräskujan jätevesiviemäri on korjattu

  Äyräskujan jätevesiviemärin korjaus on valmistunut ja tie avataan liikenteelle 29.4.2015 klo 15.30.

  Lue lisää
 • Kaivuutyön aiheuttama Äyräskujan käyttökatkos

  Äyräskujan alussa risteysalueella aloitetaan jätevesiviemärin kaivuutyö keskiviikkona 29.4.2015 klo 7.00, mikä tarkoittaa, että tie on pois käytöstä tämän jälkeen.

  Korjaustyön arvioidaan kestävän torstaihin 30.4.15 klo 16.00 saakka.

  Suosittelemme asukkaita siirtämään ajoneuvonsa ajoissa esimerkiksi Mäntymäentien varteen, että pääsette sillä tarvittaessa liikkumaan. Pahoittelemme korjaustyöstä aiheutuvaa haittaa. Äyräskujan kiinteistöihin jaetaan asiasta tiedote tiistaina. Lisätietoja saa Janne Komulaiselta numerosta 044 781 3619.

  Lue lisää
 • Vesijohtovuoto korjattu Peltotiellä

  Vesijohto on korjattu ja vesi on jälleen käytettävissä Peltolan alueella.

  Peltotiellä korjattiin vesivuoto, minkä vuoksi alueella oli vesikatkos. Katkosalue oli Peltotie, Kaurakuja, Ohrakuja, Ruiskuja, Kylväjänkuja, Äestäjänkuja, Kyntäjänkuja, Raivaajantie, osittain Artjärventie ja Kyntömiehentie.

  Lue lisää
 • Vesimittarit ja -putket jäätyvät helposti pakkasella

  Kiinteistönomistajan on pakkasten varalta syytä huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaaminen tarkastamalla vesimittaritilan lämmitys ja se, että ovet ja ilmanvaihtoventtiilit ovat suljetut.

  Lue lisää
 • Vesivuoto löydetty Artjärveltä

  Vesivuoto on löydetty Artjärveltä.

  Vesilaitos etsii mahdollista vesijohtoverkoston vuotoa Artjärven alueelta. Vuotoon viittavia havaintoja voivat olla verkoston heikko paine, veden laatuhäiriöt ja maastossa näkyvät epätavalliset kosteikot tai virtaukset. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista vuotohavainnoistanne vesilaitoksen päivystäjälle numeroon 0400 494 431.

  Lue lisää