Päivystysnumero: 0400 494 431

Uutiset

 • Vesilaitoksen toimisto suljettuna

  Vesilaitoksen toimisto on suljettuna 23.12.16 - 1.1.2017.

  Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Uutta Vuotta 2017!

  Lue lisää
 • Kinkunpaistorasva

  Paistorasva ei kuulu viemäriin. Jos rasvan kaataa viemäriin, se hyytyy ja voi aiheuttaa tukoksen.

  Mitä siis tehdä kinkun- tai kalkkunanpaistorasvalle?
  -    Jäähdytä rasva ja laita se biojätteeseen.
  -    Tee liemestä kastike.
  -    Jäähdytä paistorasva esim. tyhjässä maitotölkissä, sulje tölkki tiiviisti, ja laita sekajätteeseen. Paistopussin, sidosverkon ja kinkun luun voit laittaa myös sekajätteeseen.

  Lue lisää
 • Vesimittareiden ja -putkien jäätymisvaara pakkasella

  Kiinteistönomistajan on mahdollisten pakkasten varalta syytä huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaaminen tarkastamalla vesimittaritilan lämmitys ja se, että ovet ja ilmanvaihtoventtiilit ovat suljetut.

  Jäätyminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia putkien haljetessa ja veden päästessä sitä kautta talon rakenteisiin. Ongelmat alkavat usein vasta silloin, kun jää alkaa sulaa ja vesi vuotaa ulos rikkoutuneista kohdista. Paras keino torjua tämä vaara on eristää vesiputket hyvin ja sijoittaa ne oikein.

  Jos epäilee putken tai vesimittarin olevan jäässä tai havaitsee sen rikkoutuneen, on syytä heti ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Kiinteistön sisäputket sulattaa putkiurakoitsija. Jäätyneestä vesimittarista on otettava yhteyttä Orimattilan Vesilaitokseen.

  Lue lisää
 • AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

  Orimattilan kaupungin Vesilaitos hakee vakinaiseen työsuhteeseen

  VESILAITOSTYÖNTEKIJÄÄ ja

  PUHDISTAMOTYÖNTEKIJÄÄ.

  Tästä näet työpaikkailmoituksen kokonaisuudessaan.

  Lue lisää
 • VESIVUOTO NIITTYTIELLÄ

  Vesivuoto on korjattu ja vesi on jälleen käytettävissä. Vedessä voi esiintyä sameutta, mikä poistuu kylmää vettä juoksuttamalla.

  ****************************************************************************************************************

  Niittytiellä on havaittu vesivuoto, mitä korjataan tämän päivän aikana. Nurmitiellä, Nurmipolulla, Piennartiellä, Kuokkatiellä, Auratiellä, Pakaantie 29-33:ssa ja Palomäentie 1:ssä on vesikatkos korjaustöiden vuoksi.

  Pahoittelemme korjauksesta aiheutuvaa häiriötä. Katkon aikana vettä on saatavilla Tokkolantie 3:n vesipisteestä ja torin vesikaivosta.

  Lue lisää
 • Vedenjakelun käyttökeskeytys on päättynyt

  Vihtorintien vesihuolto toimii taas normaalisti ja Elotien kahta viimeistä kiinteistöä kytketään parhaillaan takaisin verkostoon.

  Pahoittelemme edelleen korjaustyötä aiheutunutta haittaa.

  Lue lisää
 • Vedenjakelun keskeytys Elotiellä ja Vihtorintiellä

  Korjaamme vesivuotoa Elotiellä. Työn arvioitu kesto on noin 2 tuntia. Vuodon johdosta vedenjakelussa on katkos Elotien ja Vihtorintien alueella. Ilmoitamme katkoksen päättymisestä verkkosivuillamme ja Orimattilan kaupungin Facebook-sivuilla.

  Korjauksen jälkeen vesijohtoverkostossa voi olla ilmaa ja vesi voi olla väriltään rusehtavaa tai harmaata. Haitat poistuvat juoksuttamalla vettä noin 200-500 litraa. Mikäli juoksutus ei auta, pyydämme ottamaan yhteyttä vesilaitoksen päivystäjään 0400 494 431.

  Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

  Lue lisää
 • Käyttökatkoalueen laajentaminen Peltola ja Rauhala

  Joudumme laajentamaan Elotien vesijohtosaneerauksen suunniteltua käyttökatkoaluetta. Laajennetun katkoalueen piiriin kuuluu Peltolan länsiosa ja Rauhalan alueen pohjoispuoli Kehräämön läheisyydessä. Ilmoitamme korjaustyön etenemisestä verkkosivuillamme ja Orimattilan Kaupungin Facebook-sivuilla. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

  Lue lisää
 • VEDENJAKELUHÄIRIÖ ARTJÄRVELLÄ PÄÄTTYNYT

  25.8.16 Vesivuoto on korjattu ja kaikki saavat jälleen vettä. Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestänne!

   

  ***Vuotokohta on löytynyt ja korjaustyö aloitetaan huomisaamuna eli torstaina 25.8. Valitettavasti osa Kirkkotien kiinteistöistä on ilman vettä siihen saakka, että putkivuoto on korjattu. Pahoittelemme häiriötä.***

   

  Artjärven alueella on häiriöitä vedenjakelussa. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista vesijohtoverkoston vuotoon viittavista havainnoista työnjohtajallemme Pekka Sepänmaalle, puh. 040 485 3936 (klo 7-15.30) tai päivystysnumeroomme 0400 494 431 (24h). Epäilyttäviä ja mahdollisesti vuotoon viittavia havaintoja ovat mm.  veden laatuhäiriöt ja maastossa näkyvät epätavalliset kosteikot tai virtaukset.

   

  Lue lisää
 • VESIJOHTOVERKOSTON KORJAUSTYÖ

  Kelkolantiellä on korjattu vesijohtoverkostoa 17.8.16, mistä johtuen Riihitiellä, Luhtikujalla, Latotiellä ja Aittakujalla saattaa vedessä esiintyä sameutta, mikä poistuu juoksuttamalla. Sameus johtuu verkostoon päässeestä ilmasta. Pahoittelemme korjaustyöstä aiheutunutta haittaa.

  Lue lisää
 • ELOTIEN JA ISÄNNÄNTIEN VESIJOHTOSANEERAUS

  Orimattilan Vesi Oy saneeraa vesijohtoverkostoa Elotiellä ja Isännäntiellä. Saneeraustyön arvioitu kesto on elo-marraskuu. Lyhyet vesikatkokset työn aikana ovat mahdollisia ja niistä tiedotetaan erikseen niitä koskevia talouksia. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

  Lue lisää
 • KESÄVESIPISTEET

  • Torin kaivo => suljettu 21.10.16
  • Tokkolantie 3
  • Järvikunnan koulu
  • Hasintie, Karkkula => suljettu 5.10.16

  Vesipisteet on tarkoitettu pienten vesimäärien noutamiseen kanisterilla esim. juomavedeksi, jos oma kaivovesi ei ole juotavaksi kelpaavaa. Jokaisen hakijan on pidettävä omalta osaltaan huolta paikan puhtaudesta.

  Toivomme, että ohjeita noudatetaan kaikkien käyttäjien hyväksi.

  Lue lisää
 • VESIKATKOS KESKIVIIKKONA 25.5.16

  Kutojantiellä, Suppulanpolulla, Verkatiellä Kutojantien ja Suppulanpolun välisellä alueella, Kehräämöllä, Kalliokuja 6:ssa, Tullinmäellä ja Erkontien alkupäässä on katkos vedenjakelussa keskiviikkona 25.5.2016 klo 20.00 - 24.00 vesijohtotöistä johtuen. Kyseessä oleviin kiinteistöihin jaetaan tiedote katkoksesta.

  Kehotamme varaamaan vettä kotitaloustarpeisiin (ruoanlaitto, wc, jne.) Katkon aikana hanojen avaaminen ja wc:n vetäminen ei ole suotavaa koska tällöin putkistoon pääsee ilmaa.

  Vesijohtotyön vuoksi voi vedessä esiintyä laatu- ja makuhaittoja, jotka kuitenkin poistuvat vettä juoksuttamalla. Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä, osoitteesta Tokkolantie 3. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

  Lisätietoja vesijohtotyöstä antaa urakoitsija Maansiirtoliike Erkki Heikkilä Oy:n työnjohtaja Arttu Heikkilä p. 0400 350 165. Orimattilan Vesi Oy:stä saa lisätietoja arkisin klo 8 – 16 vesihuoltopäällikkö Jami Junkkarilta p. 0400 714 694 sekä päivystysaikana päivystysnumerosta 0400 494 431.

  Lue lisää
 • VESIKATKOS TORSTAINA 19.5.16

  Kutojantiellä ja Suppulanpolulla sekä Verkatiellä Kutojantien ja Suppulanpolun välisellä alueella on katkos vedenjakelussa torstaina 19.5.2016 klo 20.30 - 23.00 vesijohtotöiden johdosta. Lisäksi vedenjakelun katkos koskee Kehräämöä sekä Kalliokuja 6:sta. Kyseessä oleviin kiinteistöihin jaetaan tiedote katkoksesta.
   
  Kehotamme varaamaan vettä kotitaloustarpeisiin (ruoanlaitto, wc, jne.) Katkon aikana hanojen avaaminen ja wc:n vetäminen ei ole suotavaa koska tällöin putkistoon pääsee ilmaa.
   
  Vesijohtotyön vuoksi voi vedessä esiintyä laatu- ja makuhaittoja, jotka kuitenkin poistuvat vettä juoksuttamalla. Katkon aikana vettä saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä, osoitteesta Tokkolantie 3. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.
   
  Lisätietoja vesijohtotyöstä antaa urakoitsija Maansiirtoliike Erkki Heikkilä Oy:n työnjohtaja Arttu Heikkilä p. 0400 350 165. Orimattilan Vesi Oy:stä saa lisätietoja arkisin klo 8 – 16 vesihuoltopäällikkö Jami Junkkarilta p. 0400 714 694 sekä päivystysaikana päivystysnumerosta 0400 494 431.
  Lue lisää
 • Kesävesipisteet

  Torin kesäkaivo ja Hasintien vesipiste Karkkulassa on avattu.

  Säiden salliessa torin kesäkaivoa tullaan hieman kunnostamaan, jolloin se on suljettuna muutaman päivän.

  Vesipisteet löytyvät myös toimipisteestämme Tokkolantie 3:ssa sekä Järvikunnan koululta Mallusjoella.

  Lue lisää
 • Verkoston saneeraustyöt 2.5. alkaen

  Orimattilan Vesi aloittaa jätevesiverkoston saneeraukset Helsingintien varrella 2.5.2016. Työt tehdään Ahjokujan ja Kankaantien välillä sekä Kankaantiellä ja Kangasvuokonkujalla.

  Saneerauksia tehdään myös Erkontien eteläpäässä 9.5.2016 alkaen.

  Kun edellä mainitut työt on saatu valmiiksi, siirrytään Mäntymäentielle sekä Alhontien ja Äyrästien risteykseen. Kaikki korjaukset tehdään sujuttamalla eli pääosin kaivamattomin menetelmin.

   

  Lue lisää
 • Lähdekujalla ja Lauttakujalla vesikatkos ke 6.4.16

  Lähdekujalla ja Lauttakujalla on katkos vedenjakelussa keskiviikkona 6.4.2016 klo 8.00-16.00 vesijohtotöiden johdosta. Kyseessä oleviin kiinteistöihin jaetaan asiasta tiedote. Kehotamme varaamaan vettä kotitaloustarpeisiin (ruoanlaitto, wc, jne.) Katkon aikana hanojen avaaminen ja wc:n vetäminen ei ole suotavaa koska tällöin putkistoon pääsee ilmaa.

  Vesijohtotyön vuoksi voi vedessä esiintyä laatu- ja makuhaittoja, jotka kuitenkin poistuvat vettä juoksuttamalla. Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä, osoitteesta Tokkolantie 3.

  Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

  Urakoitsija: Maansiirtoliike Erkki Heikkilä Oy, Aku Korhonen, 050 546 0541

  Rakennuttaja: Orimattilan Vesi Oy, Jami Junkkari, 0400 714 694


   

  Lue lisää
 • Maailman vesipäivä 22.3.2016

  Tänä vuonna Maailman vesipäivän kansainvälinen teema on ”vesi ja työ”.

  Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Samana vuonna pidettiin Rio de Janeirossa YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssi. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa ennenkaikkea vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

  Aina tärkeästä pohjavesiemme suojelusta löytyy tietoa ympäristöhallinnon verkkosivuilta http://www.ymparisto.fi/pohjavedensuojelu/esitteet. Esitteitä on jaossa myös ympäristönsuojelussa kaupungintalolla.

  Vesilaitosyhdistyksen ja  jäsenlaitosten yhteinen facebook-sivu Joka päivä on vesipäivä.
   

  Lue lisää
 • Mallusjoen koulun vesiposti

  Entisen Mallusjoen koulun vesiposti on suljettu ja uusi vesipiste on avattu uudella Järvikunnan koululla osoitteessa Mallusjoentie 270.

  Lue lisää