Päivystysnumero: 0400 494 431

Uutiset

 • Kinkunpaistorasva ei kuulu viemäriin

  Mitä tehdä kinkun- tai kalkkunanpaistorasvalle?
  Paistorasva ei kuulu viemäriin. Jos rasvan kaataa viemäriin, se hyytyy ja voi aiheuttaa tukoksen.
  -    Jäähdytä rasva ja laita se hyytyneenä biojätteeseen.
  -    Tee liemestä kastike.
  -    Jäähdytä paistorasva esim. tyhjässä maitotölkissä, sulje tölkki tiiviisti, ja laita sekajätteeseen. Paistopussin, sidosverkon ja kinkun luun voit laittaa myös sekajätteeseen.

  Lähin kinkkutempun eli paistinrasvat polttoaineeksi-tempauksen keräyspiste on Launeen Citymarketin luona. Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.
   

  Lue lisää
 • Toimisto suljettuna 25.12.17-1.1.18

  Vesilaitoksen toimisto on suljettuna 25.12.2017-1.1.2018. Päivystysnumeromme 0400 494 431 toimii normaalisti.

  Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme

  Rauhaisaa Joulunaikaa ja Onnea Uudelle Vuodelle 2018!

  Lue lisää
 • Toimisto suljetaan 5.12.17 klo 13.45

  Vesilaitoksen toimisto suljetaan itsenäisyyspäivän aattona 5.12.17 jo klo 13.45.

  Juhlimme 100-vuoden itsenäisyyttä kahvituksen merkeissä.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  Lue lisää
 • Peltolan alueella laatuhäiriöitä vesijohtovedessä

  Peltolan alueen vesijohtovedessä on havaittu laatuhäiriöitä. Vesi voi olla sameaa tai väriltään ruskeaa valurautaputkistosta irronneen sakan vuoksi. Verkostoa huuhdellaan parhaillaan Kyntömiehentieltä. Sakan irtoaminen voi johtua esimerkiksi vesijohtoverkoston vuodosta ja pyydämmekin ilmoittamaan päivystäjälle, mikäli laatuongelmat eivät poistu vettä juoksuttamalla. Pyydämme myös ilmoittamaan, jos veden paine tuntuu olevan normaalista poikkeava tai maastossa näkyy epätavallisia kosteikkoja.

  -Mikko, Vesilaitos-

  Vesilaitoksen päivystys 0400 494 431

  Lue lisää
 • Vesipostit

  Karkkulan vesiposti Hasintiellä on suljettu 5.10. ja torin vesiposti  tänään 12.10.17.

  Tokkolantie 3:n ja Järvikunnan koulun vesipostit ovat edelleen käytettävissä.

  Lue lisää
 • Mistä se hanavesi tulee?

  Herra Kenraalikuvernööri ja juoksevan veden ihme

  www.youtube.com/watch

  Lue lisää
 • LIETTEEN VASTAANOTON KESKEYTYS 24.8.-3.9.17

  Orimattilan vesilaitoksen umpi- ja sakokaivolietteen vastaanotto Vääräkosken jätevedenpuhdistamolla keskeytetään huoltotoimenpiteiden vuoksi


  to 24.8.- su 3.9.2017.


  Orimattilan vesilaitos ei ota tilapäisesti vastaan umpi- ja sakokaivolietteitä vaihtoehtoisissa paikoissa kuten tulopumppaamolla, jätevesipumppaamoilla tai muualla jätevesiverkostossa.  Keskeytysaikana umpi- ja sakokaivolietteet tulee toimittaa esim. Lahti Aqua Oy:n Ali-Juhakkalan jätevedenpuhdistamolle Lahteen.
   

  Lue lisää
 • KATKOS VEDENJAKELUSSA JOKELAN ALUEELLA 17.8.17

  Vesijohdon saneeraustöistä johtuen vedenjakelussa on katkos torstaina 17.8.17 klo 8.00-15.30 seuraavalla alueella: Kaitilantie-Irmantie-Kallenpolku-Kallentie-Neulomotie-Puropuistontie-Rantamäentie-Vilhelminkuja-Hildankuja. Kyseisiin kiinteistöihin on jaettu tiedote katkoksesta keskiviikon aikana.

  Vesikatkos saattaa olla ilmoitettua aikaa lyhyempikin. Kehotamme varaamaan vettä kotitaloustarpeisiin (ruoanlaitto, wc, jne.). Katkon aikana hanojen avaaminen ja wc:n vetäminen ei ole suotavaa, koska tällöin putkistoon pääsee ilmaa. Vedessä saattaa katkon jälkeen esiintyä samentumaa, mikä poistuu kylmää vettä juoksuttamalla. Jos sameus jatkuu veden juoksutuksesta huolimatta, ota yhteys vesilaitokseen. Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteistä torin kaivosta ja osoitteesta Tokkolantie 3.

  Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. Lisätietoja numerosta 040 485 3936 ja klo 15.30 jälkeen päivystysnumerosta 0400 494 431.

  Lue lisää
 • LIETTEEN VASTAANOTTO KESKEYTETTY

  Umpi- ja sakokaivolietteen vastaanotto Vääräkosken jätevedenpuhdistamolla on keskeytetty huoltotoimenpiteiden johdosta perjantaihin 7.7.2017 klo 7.00 asti. Orimattilan vesilaitos ei ota tilapäisesti vastaan umpi- ja sakokaivolietteitä vaihtoehtoisissa paikoissa kuten tulopumppaamolla, jätevesipumppaamoilla tai muualla jätevesiverkostossa.

  Lue lisää
 • VESIKATKOS VIIKARINTIELLÄ

  Vesijohto on korjattu ja vesi on taas käytettävissä. Jos vedessä esiintyy sameutta, niin se poistuu juoksuttamalla.

  *****************

  Viikarintiellä on vesijohto poikki ja sitä korjataan parhaillaan. Pahoittelemme katkoksen aiheuttamaa häiriöitä.

  Lue lisää
 • POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT KESÄLLÄ 2017

  Vesilaitoksen toimisto on suljettu perjantaina 14.7.17 ja 20.-30.7.2017.

  Lue lisää
 • KATKOKSIA VEDENJAKELUSSA ARTJÄRVELLÄ

  Artjärvellä etsitään torstaina iltapäivällä 8.6.17 vesijohtovuotoa sulkemalla ja avaamalla venttiileitä, mistä johtuen alueella on vesikatkoksia ja paineenvaihteluita. Pahoittelemme häiriöitä vedenjakelussa.
   

  Lue lisää
 • VESIJOHTOVUOTOA ETSITÄÄN

  Vuodon epäillään sijaitsevan alueella, mikä ulottuu Orimattilan Pyörähtälästä Artjärvelle saakka sisältäen Artjärven ja Niinikosken. Epäilyttäviä ja mahdollisesti vuotoon viittavia havaintoja ovat mm. verkoston heikko paine, veden laatuhäiriöt ja maastossa näkyvät epätavalliset kosteikot tai virtaukset. Havainnoista voi ottaa yhteyttä arkisin klo 7.00-15.30 vesilaitoksen työnjohtajaan Pekka Sepänmaahan numeroon 040 485 3936 ja muina aikoina päivystysnumeroomme 0400 494 431.

  Lue lisää
 • Matonpesupaikat ja Käkelän viljelypalsta

  Kirvuntie 4 ja Artjärven matonpesupaikkojen ja Käkelän viljelypalstan vedet on avattu 19.5.2017.

  Lue lisää
 • Kesävesipisteet

  Torin kesäkaivo on avattu!

  Vesipisteet myös:
  Tokkolantie 3:ssa
  Järvikunnan koululla ja
  Hasintiellä Karkkulassa

  Lue lisää
 • VESIJOHTO KORJATTU ARTJÄRVELLÄ

  Vesijohto on korjattu ja katkos on päättynyt.

  ******************

  Vesijohtoa korjataan parhaillaan Pakkalantiellä Artjärvellä ja kymmenkunta taloutta on ilman vettä. Korjauksen jälkeen linjaa vielä huuhdellaan ennen kuin se on käytettävissä. Pahoittelemme katkoksesta aiheutunutta häiriötä.

   

  Lue lisää
 • VUOTOA EI ENÄÄ ETSITÄ

  Vedenkulutuksen syy on selvinnyt, joten vuotoa ei enää etsitä.

  ---------

  Orimattilan keskustan alueella on mahdollisesti vesijohtoverkoston vuoto, koska veden kulutusmäärä on normaalia suurempi. Epäilyttäviä ja mahdollisesti vuotoon viittavia havaintoja ovat mm. verkoston heikko paine, veden laatuhäiriöt ja maastossa näkyvät epätavalliset kosteikot tai virtaukset. Havainnoista voi ottaa yhteyttä arkisin klo 7.00-15.30 vesilaitoksen työnjohtajaan Pekka Sepänmaahan numeroon 040 485 3936 ja muina aikoina päivystysnumeroomme 0400 494 431.
   

  Lue lisää
 • VESIJOHTOVERKOSTON KORJAUSTYÖ LATOTIELLÄ 3.4.17

  Latotiellä korjataan tänään vesivuotoa, mistä johtuen Latotiellä, Aittakujalla ja Riihitiellä on katkos vedenjakelussa klo 7.30-16.00 välisenä aikana. Katkos saattaa olla ilmoitettua aikaa lyhyempikin.

  Katkon aikana vettä on saatavilla vesilaitoksen vedenottopisteestä osoitteesta Tokkolantie 3.


  Korjaustyön jälkeen verkostovedessä saattaa esiintyä sameutta, mikä poistuu juoksuttamalla. Sameus johtuu verkostoon päässeestä ilmasta. Jos sameus ei poistu juoksutuksesta huolimatta, pyydämme ottamaan yhteyttä päivystysnumeroomme 0400 494 431.

  Pahoittelemme korjaustyöstä aiheutunutta haittaa.
   

  Lue lisää
 • TIISTAINA 28.3.17 VESIKATKOS OSASSA LINTULAN ALUETTA

  Orimattilan Vesilaitos tekee vedenottamon huoltotöitä, mistä johtuen Lintulan alueella (Hirsitie, Latvakuja, Runkokuja) on vesikatkos tiistaina 28.3.17 klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Kyseessä oleviin kiinteistöihin on jaettu asiasta tiedote maanantain aikana. Vesikatkos voi olla ilmoitettua aikaa lyhyempikin.

  Katkoksen jälkeen vedessä saattaa esiintyä samentumaa, mikä poistuu vettä juoksuttamalla. Jos sameus ei poistu juoksutuksesta huolimatta, pyydämme ottamaan yhteyttä Vesilaitokseen.

  Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

  Lue lisää
 • Maailman Vesipäivä 22.3.2017

  Tänä vuonna Maailman Vesipäivän teemana on jätevedet. Pytty-sivustolta löytyy paljon tietoa siitä, mitä viemäriin saa laittaa, ja mikä taas ei kuulu sinne ollenkaan.

  Lue lisää
 • ORIMATTILAN VESITORNIN SANEERAUS ALKAA 13.3.17

  50-vuotiaan vesitornimme saneeraus alkaa maanantaina 13.3.17 ja päättyy heinäkuussa 2017. Urakoitsijana toimii Skanska Infra Oy. Urakka ei vaikuta vedenjakeluun.
  Tornin ympärille kasataan rakennustelineet. Urakan aikana kulku urheilukentälle onnistuu rakennustelineiden läpi rakennettavaa käytävää pitkin lukuun ottamatta telineiden kasaamis- ja purkamisaikaa (viikot 11-16 maksimissaan ja 3 viikkoa kesä-heinäkuussa).
   

  Lue lisää
 • VESIJOHTOVUOTO KORJATTU LAHDENTIEN VARRESSA

  Lahdentiellä on korjattu vesijohtovuotoa 16.2.17, mistä johtuen verkostovedessä saattaa esiintyä sameutta, mikä poistuu juoksuttamalla. Sameus johtuu verkostoon päässeestä ilmasta. Pahoittelemme korjaustyöstä aiheutunutta haittaa.

  Lue lisää
 • VESIVUOTO LÖYTYNYT JA KORJATTU

  2.2.2017 Vesivuoto löytyi Ämmäntöyräältä ja se korjattiin, joten sitä ei enää etsitä.

  ----------------------------------------------

  Vesilaitos etsii mahdollista vesijohtoverkoston vuotoa Orimattilan keskustan alueelta. Vuotoon viittavia havaintoja voivat olla verkoston heikko paine, veden laatuhäiriöt ja maastossa näkyvät epätavalliset kosteikot tai virtaukset. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisista vuotohavainnoistanne vesilaitoksen päivystäjälle numeroon 0400 494 431.

  Lue lisää