Vesimittareiden vaihto

Vesimittareiden vaihtotyötä tehdään ja työt suorittaa LVI-Putkikama Oy.

Vesimittarit valokuvataan ennen ja jälkeen vaihdon. Valokuvaamisella varmistetaan, kulutustietojen oikeellisuus ja mahdollistetaan tietojen tarkistus jälkikäteen. Valokuvaaminen parantaa molempien osapuolien oikeusturvaa.

Vesimittarin vaihto on veloitukseton ja kuuluu kokonaan vesilaitoksen vastuulle. Mikäli vesimittarin vaihtotyön yhteydessä ilmenee tarve uusia muita osia, putkiliike veloittaa kyseisen työn osineen asiakkaalta oman hinnastonsa mukaisesti. Asiakkaan kustannuksella uusittavia osia ovat mm. mittarin vieressä olevat sulkuventtiilit, takaiskut sekä itse putkisto.

Suurimmalle osalle kiinteistöjä asennetaan etäluettava mittari. Etäluettavassa vesimittarissa on monia hyviä ominaisuuksia perinteiseen mekaaniseen mittariin nähden:

  • Etäluettava vesimittari hälyttää automaattisesti mm. mahdollisista vuodoista, putkirikoista ja mittarin jäätymisvaarasta. Etäluettava mittari parantaa tätä kautta vesilaitoksen häiriötiedottamista.
  • Etäluettavat vesimittarit mahdollistavat siirtymisen arviolaskutuksesta ajantasalaskutukseen. Kiinteistöjen omistajien ei jatkossa tarvitsekaan enää ilmoittaa mittarin lukemia vesilaitokselle vaan lukematiedot saadaan automaattisesti vesimittarista.
  • Tavoitteenamme on myös pystyä tarjoamaan asiakkaillemme päivätasoinen kulutuksen seuranta- ja vuotovahtipalvelu.

Etäluettavien mittareiden tiedonsiirto hoidetaan Digitan ylläpitämällä LoRaWAN-tekniikalla. Mittareiden luenta on täysin tietoturvallista.

Etäluettavien mittareiden vaihtoväli on sama kuin mekaanisilla mittareilla. Etäluettavien mittareiden pariston kestoajaksi on nykytiedon mukaan arvioitu 16 vuotta.